Notas de corte

És probable que pugin les notes de tall?

Per assegurar que és molt probable que pugin les notes de tall hem de tenir en compte que aquest any hi ha hagut un rècord històric d’inscrits a la prova d’accés a la universitat (PAU). En total s’han matriculat 39.904 estudiants que duran a terme les seves proves els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol. Aquesta xifra suposa un augment del 15% respecte de l’any passar, estableixen així, un record històric de gairebé 40.000 estudiants matriculats a la PAU.

Tot i això, aquestes proves vénen marcades per la COVID-19. La qual ha condicionat el seu desenvolupament normal i ha obligat a adoptar noves mesures acadèmiques i organitzatives amb la finalitat de garantir la màxima tranquil·litat i seguretat dels estudiants.

Com a mesura excepcional s’ha flexibilitzat l’opcionalitat dels enunciats dels exàmens amb la finalitat que els estudiants puguin resoldre cadascun dels exàmens amb independència de les circumstàncies que hagin tingut en el procés d’aprenentatge del curs escolar. Quant a l’àmbit organitzatiu, s’ha ampliat en un dia més el calendari de la prova i s’han multiplicat els tribunals. Incorporant així, centres de secundària com a seu d’examen a més de les habituals universitats.

Per què pujaran les notes de tall aquest 2020?

Com hem pogut veure anteriorment, el nombre d’inscrits a la PAU està per sobre de l’habitual. D’aquesta manera, hi haurà més persones que vulguin accedir a la universitat però les places seran les mateixes que tots els anys. Per aquest motiu, és molt probable que les notes de tall pugin en general. Encara que depenent de la demanda de cadascuna aquest augment pot ser més o menys gran.

Mai es pot saber exactament com variaran les notes de tall perquè depèn de molts factors, però si hem de tenir en compte que, aquest augment d’inscrits es reflectirà directament en aquestes notes.

Si vols saber més sobre les notes de tall, et recomanem que llegeixis el nostre article «Todo sobre las notas de corte».

En qualsevol cas, has de ser positiu i treure les millors notes possibles per tal d’estar segur d’entrar al grau universitari que desitges. Molta sort i molts ànims!

Imatge: Foto de Educación creado por freepik – www.freepik.es

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *