Rebaixa dun 30%

Rebaixa d’un 30% en les taxes universitàries a Catalunya

En els últims temps hi ha hagut molta pressió social tant per part dels estudiants com de les seves famílies, a més de la indignació dels rectors de les universitats catalanes. El dia 8 d’octubre de l’any 2019 es van convocar els responsables de vuit campus per tal de demanar la incrementació de finançament per a l’ensenyament superior a Catalunya. Reclamaven diners pel manteniment dels edificis, contractació de professors, investigació, i per descomptat, la rebaixa de les taxes. Finalment, el dimarts 30 de Juny el Govern va aprovar el decret que redueix un 30% el cost de la matrícula.

Aquesta mesura s’aplicarà a tots els graus i màsters a partir del curs vinent 2020-2021. D’aquesta manera, la Generalitat pesarà a assumir el 85% del cost de les taxes d’un grau universitari, un percentatge que pujarà fins al 95% en el cas dels alumnes amb rendes baixes, comunica la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

Gràcies a l’aprovació definitiva d’aquesta mesura, un curs estàndard de 60 crèdits pesarà a costar entre 1.060 i 1.660 euros per any. Pels estudiants que disposin d’una beca pública, la factura serà d’entre 212,4 i 498 euros.

Rebaixa en segones i succesives matrícules

Aquesta rebaixa del 30% quant a les taxes de les universitats s’aplica també a matrícules successives. S’ha acordat que les universitats poden desplegar una política pròpia per tal de regular les segones i successives matrícules, per tal que, en casos justificats, els estudiants puguin pagar a preu de primera vegada la nova matriculació, vinculada a les condicions generades per la Covid-19.

La consellera de Presidència explica que, els beneficiaris de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) als quals se’ls hi hagi denegat una beca general d’estudi, no hauran de pagar els preus acadèmics dels serveis universitaris tenint en compte les situacions d’empobriment sobrevingut a causa de la covid-19”.

Referència: https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20200630/govern-aprueba-rebaja-tasas-universitarias-8020314?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=cm

Imatge:  Foto de Escuela creado por freepik – www.freepik.es

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *