Resolem dubtes PAU, PAP preinscripció

Resolem dubtes de la PAU, PAP i preinscripció universitària 2020

En l’article d’avui resolem dubtes de la PAU, PAP i preinscripció universitària 2020 que ens heu fet arribar mitjançant el nostre Instagram. A més d’aquest article, teniu un vídeo al nostre perfil d’Instagram on jo, Mireia, responc personalment a tots els vostres dubtes de la PAU 2020.

Perquè em coneixeu millor, jo vaig estudiar un grau superior de Màrqueting i Publicitat i vaig treballar dos anys en aquest sector, després vaig decidir que volia estudiar un grau universitari. Per fer-ho em vaig presentar a dues matèries específiques de selectivitat: disseny i dibuix artístic i ara estic al segon any de Disseny, Animació i Art Digital a la UPC.

Informació de la PAU 2020

Per donar-vos tota la informació que necessiteu de la PAU 2020 comencem amb les dates que tots heu de saber i tenir al vostre calendari:

Matrícula PAUDel 15 de maig al 15 de juny.
Tribunal i lloc de l’examenDia 3 de juliol.
Proves PAUDies 7, 8, 9 i 10 de juliol.
Tribunal especial i d’incidènciesPendent d’actualització.
Resultat de les provesDia 21 de juliol.
Sol·licitud de revisió dels exàmensDel 21 al 23 de juliol.

Que he de saber pel dia de la prova?

És molt important que el dia de la prova no oblideu portar el vostre DNI o passaport i el resguard de la matrícula. També heu de presentar-vos mitja hora abans de l’examen per tal de poder identificar-vos i que tingueu el temps necessari per realitzar la prova correctament.

Per altra banda, us recomano entrar a universitats.gencat.cat per veure si necessiteu portar material específic per fer les vostres proves de la PAU 2020. Quan jo em vaig presentar a dibuix artístic i disseny vaig haver de portar paper, llapis, carbó, regles, i molt més.

Horaris dels exàmens

Si encara no heu vist els horaris dels exàmens de la PAU 2020 al nostre Instagram, aquí els deixem. Recordeu que, si us examineu de dues matèries que coincideixen en una mateixa franja horària, realitzareu una prova després de l’altra sense sortir de l’aula.

7 de juliol 2020
09:00h – 10:30hLlengua Castellana
12:00h – 13:30hCiències de la terra
Fonaments de les arts
 Matemàtiques C.S.
15:00h – 16:30hAnàlisi musical
 Història de l’art
 Física
8 de juliol 2020
09:00h – 10:30hLlengua catalana
12:00h – 13:30hLlengua Estrangera
15:00h – 16:30hElectrotècnia
 Economia de l’empresa
 Literatura catalana
9 de juliol 2020
09:00h – 10:30hHistòria
12:00h – 13:30hDibuix artístic
 Llatí
 Matemàtiques
15:00h – 16:30hDibuix técnic
 Història de la filosofia
 Literatura castellana
10 de juliol 2020
09:00h – 10:30hQuimica
Disseny
 Geografia
12:00h – 13:30hBilogia
Cultura audiovisual
 Grec
 Tecnologia industrial

Com seran els exàmens de la PAU aquest 2020?

No hi haurà canvis radicals en la tipologia dels models exàmens, es farà una adaptació o flexibilització en l’elecció d’opcions però això no deu prolongar el temps de lectura dels enunciats.

A causa de les característiques de cada matèria s’han establert unes o altres mesures de flexibilització. Si voleu saber exactament que aspectes canviaran als vostres exàmens podeu entrar a universitats.gencat.cat. Dins de cadascuna veureu la informació de flexibilitat. A més, en aquesta pàgina també podreu veure l’estructura de les diferents matèries.

On es faran les proves de la PAU 2020?

Segons la generalitat, la PAU 2020 és dura a terme en centres de secundària, públics i concertats, per afavorir l’acompliment de les mesures d’higiene establertes per les autoritats sanitàries.

Fins ara, la PAU se celebrava en seus universitàries, però donades les circumstàncies, cal ampliar els espais, les seus i les poblacions. D’aquesta manera, es podrà reduir en la mesura de el possible els desplaçaments, tant d’alumnes com de professors.

Cal tenir en compte que, els alumnes no s’examinaran en el seu centre d’estudi, sinó que es treballa amb la finalitat de distribuir l’alumnat prioritzant criteris de proximitat.

Informació de les PAP i PAP CAFE 2020

Qui i quan es faran les PAP 2020?

Les PAP 2020 o proves d’aptitud personal les han de fer aquells estudiants que vulguin accedir a graus en Educació infantil i primària. Aquestes proves es duran a terme el dia 15 de juliol, quant a dates de publicació dels resultats i revisió encara estan pendents d’actualització. Esteu atents a la web de la generalitat i al nostre blog i Instagram per conèixer aquesta informació.

L’horari d’aquestes proves és:

Horari PAP 2020
08:30h – 9:00hComprovació de les dades dels alumnes.
09:00h – 11:00hCompetència comunicativa i raonament crític.
11:00h – 11:30hDescans.
11:30h – 13:00hCompetència logicomatemàtica.

Recordeu que a la web de la generalitat disposeu d’exàmens d’anys anteriors per tal de preparar-vos millor aquestes proves.

Qui i quan es faran les PAP CAFE 2020?

Les PAP CAFE les han de fer aquelles persones que vulguin cursar el grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

Aquesta prova sol tenir lloc en 4 llocs diferents, UVic-UCC, INEFC Barcelona i Lleida i TecnoCampus Mataró. Aquest any 2020, s’ha cancel·lat i per tant no serà un requisit per accedir a aquest grau en els diferents centres d’impartició.

Per conèixer aquesta informació et recomano que visitis amb freqüència el nostre blog i xarxes socials, a més de la pàgina web dels diferents centres on es portaran a terme.

Informació de la preinscripció universitària 2020

La preinscripció universitària és molt important per accedir al grau universitari que es desitja. Per aquest motiu, aquí us deixem tota la informació que tenim fins ara d’aquest procediment.

Quan i com es fa la preinscripció universitària 2020?

Les dates de la preinscripció universitària d’aquest any encara no estan tancades a l’espera de l’evolució de la pandèmia. La previsió era que s’iniciés el 3 de juny fins a l’1 de juliol però encara no es pot confirmar perquè està pendent de revisió. Per tant, en el moment en què ho sapiguem us ho farem saber a través de les nostres xarxes socials.

També, heu de saber que la preinscripció universitària es pot fer de les següents maneres:

  • Per fer la preinscripció a universitats públiques de Catalunya heu d’entrar al portal d’accés a la universitat. En aquest lloc us haureu de registrar i és on posareu totes les vostres dades, tant personals com acadèmiques.
  • Si per altra banda, la voleu fer a universitats privades o a la Universitat Oberta de Catalunya es tramita directament a cada universitat i us haureu d’informar a les seves pàgines web.

Per finalitzar aquest article vull ajudar-vos a continuar estudiant esmentant-vos algunes dades de govern que diuen que un 93,29% dels estudiants que es van presentar l’any passar a aquestes proves les van aprovar. Per tant, l’estadística està amb vosaltres! Molts ànims!

Encara que en aquest article resolem dubtes de la PAU, PAP i preinscripció universitària 2020, si encara hi han dades que no coneixes pots contactar amb nosaltres o deixar un comentari en aquest article.

Imatge: Foto de Negocios creado por pressfoto – www.freepik.es

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *